| Grupa Končar ostvarila 61,2 milijuna kuna neto dobiti |
| Srijeda, 22 Listopad 2008 15:28 |
Grupa Končar u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 61,2 milijuna kuna neto dobiti, što je nešto više od plana i 58,9 posto više nego u istom razdoblju lani, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Ukupni konsolidirani prihodi ostvareni su u iznosu od 2,2 milijarde kuna, a ukupni rashodi u iznosu od 2,1 milijardu kuna.
Istodobno je u tom razdoblju ukupno ugovoreno 2,13 milijarde kuna novih poslova od čega 1,15 milijardi ili 54 posto na domaćem tržištu.
Konsolidirana dobit Grupe prije oporezivanja iznosi 98,5 milijuna kuna. Porez na dobit obračunat je u iznosu od 16,7 milijuna kuna pa dobit nakon oporezivanja iznosi 81,8 milijuna kuna u čemu manjinskim udjelima pripada 20,6 milijuna. Od ukupno 20 društava koja čine Grupu Končar, 18 društava je iskazalo pozitivan financijski rezultat, dok su dva društva poslovala s gubitkom. Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga u prvih su devet mjeseci iznosili 2,04 milijarde kuna. Na domaćem je tržištu ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 1,08 milijardi kuna, a u izvozu 957,5 milijuna kuna. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi 47 posto. U strukturi prihoda od prodaje na domaćem tržištu prodaja HEP-u iznosi 336,4 milijuna kuna (30,9 posto ukupne domaće prodaje), Zagrebački električni tramvaj sudjeluje u prihodima s 25,8 posto (281,5 milijuna kuna). Ostvareni prihodi od prodaje prema poduzećima s područja industrije i brodogradnje iznose 177,2 milijun kuna, trgovačkim kućama isporučeno je proizvoda i usluga u iznosu od 146,4 milijuna kuna, poduzećima s područja graditeljstva 48,6 milijuna kuna, a preostali iznos od 99,4 milijuna kuna odnosi se na HAC, HC, HŽ, Državnu i lokalnu upravu te Javna poduzeća. Najznačajniji izvoz u prvih je devet mjeseci ostvaren na tržištima Europske unije i to u iznosu od 509,5 milijuna kuna ili 53 posto ukupnog izvoza. U zemlje okruženja (BiH, Makedonija, Srbija, Albanija, Crna Gora) ostvaren je izvoz u iznosu 239,9 milijuna kuna (25 posto), zemlje Bliskog istoka 46,6 milijuna kuna (5 posto). U ukupnim prihodima Grupe poslovno područje Energetika i transport sudjeluje sa 82 posto, Trgovina sa 10 posto, Industrija sa 5 posto, a Posebne djelatnosti 3 posto. Hina Dodajte svoj komentar |

NEKADA SAM S PONOSOM GOVORILA GDJE RADIM A DANAS ME SRAM
JER VEČ 7 GODINA NIJE BILO PROMJENA U PLAČI DO NEDAVNO KAD SU MI UZELI TAKOZVANU STIMULACIJU.SADA SAM PRIMILA
2800KN SA PUTNIM TROŠKOVIMA I BEZ REGRESA I BEZ USKRSNICE.HVALA LOŠEM VODSTVU!
Najveća njemačka je izgubila 300 milja eura. Pa nikom ništa. Kikiriki.