| Agrokor o kupnji Mercatora |
| Petak, 07 Studeni 2008 13:30 |
Koncern Agrokor promatrat će što se događa sa slovenskim Mercatorom i sigurno će biti aktivan, kratak je komentar Koncerna na neke najave o Agrokoru kao jednom od mogućih kupaca najvećeg slovenskog trgovinskog lanca Mercatora.
"Mi cijenimo Mercator kao kompaniju, uvjereni smo u njegovu dobru poslovnu perspektivu i sigurno ćemo biti aktivni i gledati što se događa s njime", izvijestili su iz Agrokora. Grupa Pivovarna Laško in Infond Holding najavili su u utorak da će međunarodnim javnim natječajem prikupljati ponude za prodaju svog 48-postotnog udjela u Mercatoru. Kao najozbiljnije potencijalne kupce najvećeg slovenskog trgovinskog lanca slovenski mediji navode europske trgovačke lance Carrefour i Tesco, kao i Deltu holding srbijanskog poduzetnika Milana Miškovića, a u kombinacijama se spominje i zagrebački Agrokor. Iz Delta holdinga jučer su najavili da će sudjelovati na natječaju za kupnju Mercatora u skladu sa planiranim nastavkom širenja poslovanja u zemljama jugoistočne Europe. Prema riječima čelnika Pivovarne Laško Boška Šrota natječaj će biti objavljen u roku tjedan dana, a Šrot je obrazložio da ga je na prodaju prisilio državni regulator za zaštitu tržišnog natjecanja svojim postupkom kojim dokazuje da je poslovna skupina oko Šrota povećala svoj vlasnički udio u Mercatoru na više od četvrtine dionica bez javne objave i postupka predviđenog zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Slovenski sindikat trgovine usprotivio se danas prodaji Mercatora te zatražio od slovenske države da otkupi natrag dio u Mercatoru koji je 2005. prodala dvama fondovi na "netransparentan način". Hina |

NEKADA SAM S PONOSOM GOVORILA GDJE RADIM A DANAS ME SRAM
JER VEČ 7 GODINA NIJE BILO PROMJENA U PLAČI DO NEDAVNO KAD SU MI UZELI TAKOZVANU STIMULACIJU.SADA SAM PRIMILA
2800KN SA PUTNIM TROŠKOVIMA I BEZ REGRESA I BEZ USKRSNICE.HVALA LOŠEM VODSTVU!