Ističe da je uslijed pada cijena pao broj zaposlenih za 10 posto do 2009. U regiji je stanje katastrofalno, a negativan trend nastavlja se 16 mjeseci zaredom, pa je u odnosu na, kako kaže, 'katastrofalne 2009.' broj naručenih radova pao za 53 posto u 2010., a još 20 posto ljudi je dobilo otkaz.
''Zaustavljamo trend otpuštanja radnika, jer se nadamo najavljivanim investicijama u ovoj godini koje se otvoreno najavljuju."
Ministar Đuro Popijač istaknuo je da je pravo vrijeme da se industrija ulaganja i gradnje nađe u Zagrebu jer svi skupa očekujemo da je pred nama novo vrijeme optimizma, ulaganja i novih poslovnih poduhvata.
''Hrvatska je platila danak krizi s relativno visokim padom BDP-a, pa zato zahvaljujem svim poduzetnicima koji su ulagali u teško vrijeme'', kazao je Popijač pa spomenuo otvaranje Arena Centra, investicije 'teške' 250 milijuna eura.
Prigodno je ponovio da je Vlada usmjerena na privlačenje investicija, a da su najveći dio prepreka investicijama detektirali i na temelju toga izradili Akcijski plan za njihovo otklanjanje.
''Izloženi smo širem krugu prigovora stranih i domaćih investitora pa u tom smislu smo formirali Povjerenstvo zaduženo da to riješi'', pohvalio se Popijač Akcijskim planom te obećao da će ubuduće u Hrvatsku biti brže i lakše ulagati.
''Očekuje se oporavak na tržištu nekretnina, ali na razinama prije krize'', kazala je Sylvia Gansser, direktorica sektora nekretnina i turizma u Europskoj banci za obnovu i razvoj. EBRD ulaže minimalno 5 milijuna eura, a maksimalni iznos ograničavaju na 35 posto ukupnih troškova projekt, podsjetila je, a poručila je okupljenima da je EBRD jako zainteresirana za ulaganja u regiju.
NEKADA SAM S PONOSOM GOVORILA GDJE RADIM A DANAS ME SRAM
JER VEČ 7 GODINA NIJE BILO PROMJENA U PLAČI DO NEDAVNO KAD SU MI UZELI TAKOZVANU STIMULACIJU.SADA SAM PRIMILA
2800KN SA PUTNIM TROŠKOVIMA I BEZ REGRESA I BEZ USKRSNICE.HVALA LOŠEM VODSTVU!
Najveća njemačka je izgubila 300 milja eura. Pa nikom ništa. Kikiriki.