| Pregovori pri kraju, plin poskupljuje |
| Subota, 20 Studeni 2010 12:34 |
Građani će ovu zimu s grijanjem biti oprezniji. Poskupljenje plina gotovo je izvjesno, a Vlada i MOL već tjednima pregovaraju."To je sada već pri kraju, kaže ministar gospodarstva Đuro Popijač. Rade se izračuni, no, o poskupljenju službenih potvrda još nema, "Ne bih ja to sada kalkulirao. To ćemo vas informirati na vrijeme kada se donesu konačne odluke."Tu se mi zaista moramo početi prilagođavati uvjetima koji nas čekaju pri ulasku u EU. Iako je MOL tražio poskupljenje ulazne cijene plina od najmanje 30 posto, stručnjaci smatraju da bi za krajnjeg potrošača realno poskupljenje bilo 10 posto. Cijena plina sa svim troškovima u Hrvatskoj se, ovisno o gradu, kreće od 2,75 kn po metru kubnom do 3 kune i jedanaest lipa i najniža je u regiji. Dodajte svoj komentar |

Građani će ovu zimu s grijanjem biti oprezniji. Poskupljenje plina gotovo je izvjesno, a Vlada i MOL već tjednima pregovaraju."To je sada već pri kraju, kaže ministar gospodarstva Đuro Popijač. Rade se izračuni, no, o poskupljenju službenih potvrda još nema, "Ne bih ja to sada kalkulirao. To ćemo vas informirati na vrijeme kada se donesu konačne odluke."
Budući kontinuirano pratim ovu praksu zasita sam ugodno iznenađena da je HGK u suradnji sa MINGOR
preuzela ovaj koncept u Hrvatskoj.
To će zasigurno pomoći malinm i srednjim poduzetnicima što i je svrha EEN-a.
Osim toga priča se i kako Krčki most nije u najboljem stanju što bi moglo predstavljati daljnje probleme na otoku.